Ellen van Bodegom

Organisatieadvies

Biografie

Het leven bestaat uit genieten van de bijzondere, kleine en grote (contact)momenten in de wetenschap van warme relaties om je heen.

Ik ben opgegroeid in een 'warm nest' in de omgeving van Rotterdam. Vader, moeder en zus. Mijn ouders waren beiden jarenlang werkzaam bij Shell Pernis en zijn nog steeds zeer actief in het sportieve en sociale leven. Waarden en normen meegekregen, als het streven naar (financiële) onafhankelijkheid, eigen verantwoordelijkheid en een Rotterdamse 'handen uit de mouwen' mentaliteit.

Als studente Verpleegkunde werkte ik met veel plezier buiten de branch bij: een winkel, in de horeca, op het stembureau en als postbode op de plants van de Shell raffinaderij in Pernis. De hbo-v 'oude stijl' gaf de gelegenheid om in verschillende sectoren van de zorg te werken en te combineren met het leven op kamers (Oegstgeest), de roef (Middelharnis) en een inserviceflat (Dordrecht).

Aan het einde van mijn opleiding leerde ik mijn toenmalige partner kennen met wie we twee prachtige zonen (1995 en 1999) op de wereld zetten. Mijn partner startte een makelaarskantoor in 2000, ik mijn bedrijf in 2004. De droom 'tot de dood ons scheidt' stopte met hem. In 2006 besloten we afzonderlijk verder te gaan. Het ging financieel goed, ik was zelfstandig en had de mogelijkheid een oud huis te kopen. In een turbulente periode van zes weken scheidde en verhuisde ik naar 'de oude bakkerij' in het centrum van Geervliet. Een warme jas, om van daaruit opnieuw op te bouwen. Een scheiding heeft een geweldige impact op jezelf, de kinderen en je omgeving. Een waar rouwproces. Het trekt je rigoureus uit je 'comfort zone'. Het laat je kijken naar jezelf, je leven, je idealen en je mogelijkheden. Het biedt je ook een nieuwe start en herontdekken van je eigen identiteit en kracht.

Tijdens mijn zwangerschappen en in 2000 en 2007 heb ik ervaren dat gezondheid van jezelf of geliefden waardevol is, niet vanzelfsprekend en plotseling kan veranderen. Dit heeft mijn beeld over en van de zorg, het leven en doelen verdiept. Zonder zwaarwichtig of zwaarmoedig te willen zijn. Hoe gek het ook klinkt: het verrijkt je als mens. Tijdens mijn werk in en buiten de zorg neem ik deze ervaringen mee. Ook als zorgconsument en als mantelzorger. De kwaliteit van de zorgverlening, de wijze van zorgverlening, klantgerichtheid/klantbeleving en onderlinge (keten)samenwerking daarin als kernelementen.
De hoop, het nooit opgeven en het uitgaan van je eigen unieke competenties en dromen als nieuwe waarden zowel in privé als zakelijke setting. Idealisme vanuit een realistische standpunt. 

Nu woon ik samen met mijn zoons, vriend en mijn stiefdochter en -zoon. Nog steeds in het huis aan de 'haven' van Geervliet. Samen vormen we een thuishaven voor elkaar en de kinderen en staat de deur open voor vrienden en kennissen. Zelfs met een spontane kop koffie voor de verdwaalde fietser of wandelaar die belandt op het gemeentebankje bij onze voordeur.


Hobbies en interesses 

Lezen (vakliteratuur, reisboeken, kookboeken of bijzondere kunst- en architectuuruitgaves), schrijven, koken en reizen.
Sporten (MTB, kickboksen, hardlopen) en mediteren.
De moestuin, in welke vorm en waar dan ook.

Het ultieme genieten? Op een zomeravond buiten met vrienden of familie praten onder het genot van een goed glas wijn en een zelfgemaakte dis.

In 2014 nemen mijn partner, mijn oudste kinderen en ik deel aan Alpe DuZes. Slechts één keer zelf omhoog fietsen en daarnaast met passie en plezier als vrijwilliger en aanmoedigend langs de kant.