Ellen van Bodegom

Organisatieadvies

MoestuinManagement

Succesvol ondernemen is een vakkundige aanpak vanuit een sterke bezieling en een goede samenwerking.  

(Paul de Blot, uit hoofdstuk 1 MoestuinManagement)

 Moestuinmanagement. Groene vingers, hectaren grond en een diepvries vol groenten? Nee.
Wat doet een organisatieadviseur dan in een moestuin? Kijken, luisteren en ervaren dat die kleine wereld verdacht veel lijkt op het organiseren en veranderen in bedrijven. Succesvol ondernemen door die inspiratie te delen, anders te denken en het lef hebben om (samen) te doen. 
De moestuinverhalen vanuit de praktijk, het boek Moestuinmanagement en de vervolgcontacten mee te nemen in het werken als adviseur. Dat geeft energie en zorgt voor verdere groei en bloei van mezelf, en de ander. 

Ieder zijn vak. Ik ben geen tuinder. Ondersteunen bij het organiseren en veranderen is mijn professie. De moestuin is daarbij een rijke inspiratiebron, een krachtige metafoor. Waardevol om verschillende organisatiethema's bespreekbaar te maken en op andere wijze te bekijken.

Dat doet niets af aan het feit dat ik geniet van de moestuinactiviteiten rondom mijn huis of elders, met passie kook met hetgeen de natuur oplevert en geniet van het delen van recepten en gerechten met de mensen om me heen.  

Het boek

Moestuinmanagement is een boek dat je raakt. De schijnbaar luchtige verhalen uit de tuin zijn gecombineerd met thema's binnen organisaties, gekoppeld met bestaande managementtheorie én praktijkverhalen. Lezers verrassen, bewust stil laten staan en bedenken hoe hun organisatie er nu uit ziet. Dat is het doel van MoestuinManagement. 

Of direct aan info@ellenvanbodegom.nl
 

De ideale moestuin? Het ideale organsatieadvies?

Die bestaan niet. Iedere tuin en tuinder is uniek en vraagt om een eigen aanpak. Actief luisteren, inspireren en meedenken. Soms door samen met je laarzen in de modder te gaan staan. 

Recensie van NBD Biblion (Nederlandse centrale bibliotheken), geschreven door Karin van Wylinck:

De auteur begint, enthousiast en zonder veel voorkennis, samen met haar familie een moestuin op een volkstuincomplex. Ze starten met een lap vruchtbare grond en heel veel onkruid. Ellen van Bodegom, organisatieadviseur, verbindt verhalen uit haar moestuin met organisatiethema's. De mores op een volkstuincomplex lijken verrassend veel op gedrag en cultuur binnen een organisatie. Het boek is ingedeeld in Starten en Zaaien, Groeien en Bloeien en Oogsten en Afscheid nemen. Na een belevenis betreffende de moestuin, volgt in elk hoofdstuk de overstap naar een ondernemer of adviseur over de ontwikkeling en aanpak binnen zijn of haar organisatie. Zo komen Thijs Homan, Jaap Peters en Paul de Blot aan bod. Aan het eind van elk hoofdstuk een recept voor de organisatie en voor een passende lunch. Prettige bladspiegel met kleurenfoto's van de moestuin en een literatuurlijst. Een voorbeeld van 'slow management' en gericht op Nederlandse organisaties. Een bijzonder verfrissend managementboek, geschreven met humor en adviezen tussen de regels door.